dimecres, 7 de març del 2012

Tallers de català, com aprenem la G i la GU els de 2n?

Per poder aprendre de forma divertida, juguem molt amb les lletres i els sons. A català estem aprenent el so de la g de gat i com a vegades s'ha d'escriure GU com guitarra i guerra. Fem racons de jocs on estem aprenent jugant. Ens trobem uns sobres a sobre les taules i dins hi ha les instruccions. Entre tot el grup les llegim, les entenem i comencem a jugar.
JOCS:
JOC 1
Entre tots aparelleu cada paraula amb el seu dibuix. Llegiu bé i fixeu-vos com s'escriuen.
Al final (sense mirar la paraula ni el dibuix) cadascú escollirà 4 paraules i les escriurà en un full i farà el dibuix. Vigileu i no us equivoqueu!!!!
JOC 2
Agafeu pissarretes i Viledes. Un de vosaltres serà el lector de paraules i els altres els escriptors. El lector dicta una paraula i l'heu d'escriure molt bé. Ell també ho corregirà i dirà quin errors heu fet. Aneu caviant de lector i escriptors.
JOC 3
Teniu xapes amb la lletra G i GU. Al terra hi ha molts dibuixos amb paraules. Per torns heu de tirar la xapa perquè toqui un dibuix, i si el toqueu escriureu el nom que representa en un full. Cada vegada li toca a un participant en un total de 5 cops. Si algú no ha tocat cap imatge, no tindrà 5 paraules, sinó menys. Després ho anireu a mirar al full “xuleta” i així veureu si ho heu escrit bé. Guanya qui n'ha fet més, ben escrites.
JOC 4
Teniu moltes paraules i les heu de posar en files: les que tenen ga, go, gu; les de gue, gui; les de ge, gi i les de ja, jo, ju. Llegiu-les bé. Ara amagueu una paraula i torneu a endreçar per files. Endevineu entre tots quina paraula falta.

Aquí teniu algunes fotos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Abans de ser publicat,
el teu comentari serà revisat.
Rodolí! :)